Hoofdsponsors

Frans de Kleermaeker Levoplant Flynth adviseurs en accountants BV

VELO 7 steunt

VELO 7 steunt Kenia Classic 2014

bezoekers sinds 08-2005

vandaag

nu online

11/6/2018 (door Ries)


VELO 4 zakt door de ondergrens tijdens "Wedstrijd van het Jaar"
De traditionele afsluiting van het seizoen van VELO 4 is de wedstrijd tegen de kids. Dit evenement wordt elk jaar professioneler opgezet door "El Capitano"! Vooraf kregen we zelfs een programma (eerst om 14 uur 2x een kwartier tegen de "kleintjes" en daarna omstreeks 15 uur 2x 10 minuten tegen de "groten"). Zelfs een echte scheids was geregeld (Martijn, bedankt!). Helaas was niet iedereen op de hoogte van deze professionaliseringsslag en dat resulteerde dat de starttijd van 14 uur niet werd gehaald.
Omstreeks 14:30 dan toch de aftrap tegen een legertje van tot op het bod gemotiveerde dametjes en heertjes. De druk op het doel van Charles was gelijk groot. Er zat veel gogme in de ploeg van de kleintjes, want de aanvallen gingen veelal over hun rechterkant, onze oude Facility Manager had voor deze gelegenheid zijn (tennis)schoenen weer aangetrokken en stond op de linksback positie. Laten we zeggen dat ie weer even moest wennen ;)
Er was geen houden aan en via goede aanvallen en een hele dubieuze pingel ging VELO 4 met een 3-1 achterstand de rust in. Na rust herpakte VELO 4 zich enigszins, maar verder dan een 5-3 nederlaag kwam het niet. Op zich geen schande, want er liepen wel wat toptalenten bij! Daarna werden er nog wat penalty's op Charles genomen. Geheel tegen de traditie in pakte onze keep er zelfs een paar van. Het sein dat iedereen een ijsje mocht gaan halen was niet tegen dovemans oren gezegd, met een ultieme eindsprint verdween het grut richting de kantine.

Wedstrijd van het Jaar 2018

Dan de wedstrijd tegen de "groten". We willen natuurlijk niet gelijk een excuus verzinnen, maar met de pittige eerste pot in de benen was de hoop op een goed resultaat minimaal. Zeker toen bleek dat René T. (normaal gesproken toch onze "rots in de branding") in het eerste de beste duel door de dochter van onze aanvoerder compleet aan bonken gelopen werd en ook de opvolgende duels he-le-maal niets te vertellen had. Tot overmaat van ramp leverde ze ook nog eens een puntgave assist af op broerlief en daar ging de hoop op een goed resultaat. 

Het was uitsluitend achteruit lopen voor VELO 4 en de kids liepen makkelijk uit naar een 5-0 voorsprong. Tussendoor sputterde VELO 4 nog wel even tegen door de mooiste aanval van de middag op de mat te leggen, maar de afronding van "de wepmastah" was zwaar onder de maat. Uiteindelijk ging de hatelijk nul toch van het scorebord en werd het 5-1. 

Na het gebruikelijke fotomoment en de even gebruikelijke na zit langs het veld met de nodige hapjes en drankjes werd het tijd om richting het terras te gaan en ook daar de nodige hapjes en drankjes te nuttigen. Dat ouderdom met gebreken komt werd in het veld pijnlijk duidelijk, maar dat was ook te zien aan de BBQ's van VELO. Jack moest alle zeilen bijzetten om die dingen überhaupt aan te krijgen en toen dat gelukt was bleek de warmte wel heel plaatselijk te zijn. Maar uiteindelijk kwam het gelukkig allemaal goed en werd het weer een geweldig samenzijn van spelers, spelersvrouwen en kids.

Namens heel VELO 4 worden de regelneven (en dan met name Cock) bedankt voor deze unieke en geweldige middag. Tot volgend jaar!

Wedstrijd van het Jaar 2018 - 2

bron: Ries

terug


© 2020 - velo6.nl